Soslu Kaşarlı Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Soslu Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 550 gram dana kıyma
  • 6 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 küçük soğan (küçük doğrayın)
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber (doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (doğranmış)
  • 350 ml sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme değil (çeyrek çay bardağı suyla karıştırın)
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
  • Karabiber ve tuz
  • 3-4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Soslu Kaşarlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Köfte materyalleri yeterlice yoğurun.
  2. Elinizi ıslatarak orta uzunlukta yuvarlayın.
  3. Tavaya epey az sıvı yağ gezdirip köfteleri kızartıp kenara alın.
  4. Aynı tavada tereyağı eritip, soğanı, sarımsağı kavurun.
  5. Biberleride ekleyip devam kavurun.
  6. Salçayı da ekleyip kavurun.
  7. Karıştırarak suyu ve nişastalı suyu ekleyin.
  8. Köfteleri ve baharatlarıda ek edip, kaynayınca kapağını kapatıp altını kısıp yaklaşık 15 dk pişirin.
  9. daha sonra kapağı açık yüksek ateşte 20-30 saniye pişirip kaşarıda ekleyip kapağını kapatıp altını kapatın.
  10. Biraz dinlendikten daha sonra servis edin.
Soslu Kaşarlı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst