Staj Başlatma Sınavına 1 Ay Kala Nasıl Ders Çalışmalıyım?

pembebulut

New member
Staj Başlatma Sınavına 1 Ay Kala Nasıl Ders Çalışmalıyım?
Staja Başlama Sınavına Nasıl Hazırlanılmalı
Sınava hala çalışmaya başlamamış veya çalışsamda geçemem diyen arkadaşların özellikle okumasını diliyorum. Her şeyden önce zihnen bu sınava başlamanız gerekiyor. Kafanızda geçemem zaten, boşuna çalışıyorum gibi şeyleri çıkarmanız gerek .

1 ay az bir süre değil bu sınav için. Az biraz temeliniz varsa ;( zaten bu sınava lisans mezunları başvuruyor zaten bir temel mevcut) 1 ayda başarılmayacak bir sınav değil . Öncelikle sınava karşı olan psikolojinizi yenilemeniz gerekiyor. Bu sınavı kazabilecek durumda olduğunuza inandığınız an sınava çalışmaya başlayabilirsiniz.

Staja 1 Ay Kala Nasıl Çalışmalıyız?
İçerik

1 Staja 1 Ay Kala Nasıl Çalışmalıyız?
1.1 Başlamak Önemlidir
1.2 Deneme Çözmeye Hemen Başlayın
1.3 Konuları Bölümleyerek Çalışın
1.4 Hergün Bol Bol Soru Çözelim
1.5 Düzenli Bir Program
1.6 HANGİ KAYNAKLARDAN ÇALIŞMALIYIZ?
1.7 Çok Az Kaldı Stres Bastı Diyorsanız
Başlamak Önemlidir
Öncelikle bu makaleyi okuyorsanız sınava giriyorsunuz demektir. Bu nedenle her ne kadar az süre kalmış olsada 1 aylık etkili ve etkin çalışma ile 60-70 net yapmak oldukça kolay olacaktır. Öncelikle kafanızdaki başaramam yapamam sözcüklerini silmeniz gerekiyor. Bunun için kendimize öncelikle bir program hazırlamamız gerekiyor. Günde 1 saatten az olmamak üzere bir ders programı hazırlayıp dersleri kısım kısım özet şeklinde, bazı derslerde ise ayrıntısına kadar takılarak çalışmamız gerekiyor.

Deneme Çözmeye Hemen Başlayın
Her ne kadar yeterli bilginizin olmadığını düşünüyor olsanızda deneme çözmeye hemen başlamalısınız. Ne kadar çok deneme çözerseniz o kadar çok soru örneği görmüş olacaksınız. Bu da size sınavda ters köşe olmamanızı sağlayacaktır. Hem deneme çözerkende çözümleri iyice inceleyip o konu hakkında iyice bilgi sahibi olursunuz. 1 aylık süreci 10-15 deneme ile bitirmeniz sınav zamanı çok faydalı olacaktır.

Konuları Bölümleyerek Çalışın
Dersleri gün gün bölün ve konuları hergüne sığacak şekilde ayarlayın. Ders konularını bölümleyin özellikle takıldığınız konulara daha fazla zaman ayırın. İkileme düşmemek için bildiğinizi de iyi derecede bilmeniz size yarar sağlayacaktır.

Hergün Bol Bol Soru Çözelim
Soru çözerken yanlış yapıyorum moralim bozuluyor diyenlerden misiniz? Moraliniz bozulmasın aslında ne kadar doğru da yapsanız yaptığınız yanlışlıkların faydasının daha fazla olduğunu göreceksiniz. Üzerinde çok durmayıp atladığınız konuları soru çözümünde görme şansınız olacak o konuyu tekrar edip daha hızlı çözüme kavuşturmuş olacaksınız.
 
Üst