Sürpriz Bomba Tavuk Budu

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Sürpriz Bomba Tavuk Budu Tanımı İçin Malzemeler

Harcı için:

  • 5 adet orta uzunluk patates
  • 7 adet tavuk but
  • 1/2 (yarım) teker kaşar peyniri
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 küçük kutu haşlanmış mısır
  • 1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı tavuk harcı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
Kaplaması için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı galeta unu
Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı
Sürpriz Bomba Tavuk Budu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk butlarını derin bir tencerede haşlayın.
  2. Ilıdıktan daha sonra derilerini sıyırıp atın.
  3. Kemiklerinden etleri ayırıp küçük küp formunda doğrayın.
  4. Tavuk harcını ekleyip karıştırın.
  5. Kemiklerin her iki ucundaki kıkırdakları ayırıp atın ve kemikleri bir kaseye alın.Çünkü sonrasındasında kullanacağız ????.
  6. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın, uzunlamasına 2’ye bölün.
  7. Derin bir tencereye alıp üzerine su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
  8. Haşlanan patatesleri bir kapta sıcakken ezin. Ilıması için kenarda bekletin.
  9. Soğanın kabuklarını soyup ince küp formunda yemeklik doğrayın.
  10. Kaşar peynirini rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin.
  11. Mısırın suyunu süzüp fazla suyunu elinizle sıkın.
  12. Patateslere tuzu, pul biberi, kuru soğanı, yumurtayı, galeta ununu, tavukları, mısırı ve kaşarın yarısını ekleyip tüm materyalleri düzgünce karıştırıp yoğurun.
  13. Harcı 7 eşit kesime bölüp yuvarlayın.
  14. Bu etapta avuç içinizi fazlaca yavaşça su ile ıslatın ki harç elinize yapışmasın.
  15. Parçalar en az iri mandalina büyüklüğünde olmalı.
  16. Bir parçayı avucunuza alıp çay tabağı kadar bastırarak avucunuza yayın.
  17. Kemiği ortasına yerleştirip üzerine bir dolu tutam kaşar koyup üste gerçek sıkıştırarak ek yerini kapatın.
  18. Bu basamakta bir daha suyla avucunuzu epey yavaşça ıslatarak kemikli harca but halini verin.
  19. Hepsini bu türlü hazırlayıp buzdolabında en az 1 saat bekletin.
  20. Buzdolabından çıkardığınız butları evvel una, daha sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayıp derin yağda pembeleşene kadar kızartın.
  21. Pilav ya da makarna ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun ????.
Sürpriz Bomba Tavuk Budu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst