Tavuk Dolması

delihatun

Global Mod
Global Mod
Tavuk Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk
  • 1 su bardağı pirinç
  • 250 gram kuşbaşı et
  • Maydanoz
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Tavuk Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavuğu yıkayıp tüylerini ütüleyin. (ocakta yavaşça ateşe tutuyorum tüyleri kayboluyor).
  2. İç pilav hazırlayacaksınız. Bir yandan kuşbaşı etinizi biraz ufalayın. Suyunu çekene kadar pişirin yağ ekleyip kavurun.
  3. Üzerine pirinci ekleyip kavurun, yavaşça tuz atın ve suyunu ekleyip pirincinizi pişirin fakat fazlacata lapa yapmayın zira fırında tekrar pişecek.
  4. Pirincinizin altını söndürmeye 1 dk kala bir avuç doğradığınız maydanozu atın karıştırın ve ocaktan alın.
  5. Bir çay tabağına tuz ve karabiberi koyun karıştırın ve tavuğun içini dışını bulayın.
  6. Tavuğunuzun alt ve üst boşluğunu sırasıyla bu iç pilavla doldurun büyük bir iğneye beyaz ip geçirip dikin.
  7. Fırın poşetine koyun ve poşetin alt köşelerinden birine minik kesik atın. Ağzını bağlayın. Veee fırına.
  8. 180 derecede öncesinden ısıtılmış fırında pişirin. Pişme mühletini denetim ederek ayarlayabilirsiniz 35 40 dk da pişiyor aşağı üst. Piştikten daha sonra dilediğiniz biçimde kesip iplerini çıkarıp servis edebilirsiniz.Afiyetler olsun.
    🙂
Tavuk Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst