Tavuk Dünyası Kekiklim (Yüzde Doksan Tıpkı Lezzet)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuk Dünyası Kekiklim (Yüzde Doksan Tıpkı Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gr tavuk göğsü
  • 1 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 3 çay kaşığı kuru kekik
  • 100 gr kaşar
  • 300 gr makarna
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Makarna haşlamak için

  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tuz
Tavuk marinesi için

  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Tavuk Dünyası Kekiklim (Yüzde Doksan Tıpkı Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Bu tanım 3 kişiliktir siz kişi sayısına göre gereçleri arttırırsınız.

  1. Tavuklarımızı kuşbaşı formunda doğruyoruz. Her kesimi eşit olacak biçimde üzerine sarımsağı dövün yahut rendeleyin zeytinyağı tuz ve karabiber ek edin.
  2. Harcımızı güzelce karıştırıyoruz ve üzerini güzelce streçleyip hava almayacak biçimde buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Ben sabahtan marineleyip akşama beklettim daha hoş olur vaktiniz var ise şayet.
  3. Kekiği acıma yapmasın diye en son ekliyoruz.
  4. 2 saat dinlenen tavuğu pişirmeden 20 dk evvel çıkarıyoruz oda sıcaklığına gelmesi için.
  5. 20 dk beklemeye bırakırken o sırada gereçleri çıkarıp salata ile kremayı yapabilirsiniz.
  6. Kremayı hazırlamak için geniş bi kaba krema ve 2 yemek kaşığı labne yi alıp uygunca karıştırın bu sostan 2 yemek kaşığı ayırın makarna için.
  7. Sosumuz da hazır olduğuna bakılırsa tavuğu pişirme etabına geçelim.
  8. Geniş tavayı yüksek ateşte güzelce ısıtıyoruz düzgünce ısınan tavaya marine de beklettiğimiz tavuğu ekleyin yağ eği yapmayın karıştırmadan pişirin.
  9. Beyazlaşan rengi dönen tavuğu karıştırın ve ocağın altını kısmayın yüksek ateşte her tarafı eşit olacak biçimde pişirip kızdırın.
  10. Bu süreci yaparken başka tarafta makarnayı haşlayın kaynayan suya tepeleme zerdeçal ve tuzu ekleyin kaynadıktan daha sonra makarnayı haşlayın.
  11. Tavuğumuzu yüksek ateşte uygunca kavuruyoruz.
  12. Tavuğumuzun güzelce piştiğine emin olduktan daha sonra tavuğun üzerine krema ve labne sosumuzu ekliyoruz.
  13. Suyunu yeterlice çekip karamelize olana kadar kaynatıyoruz sosumuz yoğunlaşınca üzerine kaşar peyniri rendesi ek edin.
  14. Kaşar eriyince üzerine 3 çay kaşığı kekik ilave edin.
  15. Yemeğin son pişimine geldiğimiz için ocağın altını kısıp haşlanan makarnaya geçiyoruz.
  16. Geniş tenceremize biraz tabanına gelecek biçimde sıvı yağ ekleyin kızaran yağın içine süzülmüş makarnayı ekleyip biraz kavuruyoruz.
  17. Üzerine karabiber ile ayırdığımız krema sosunu ekleyin isteğe bakılırsa tuzda ekleyebilirsiniz.
  18. Kremamız suyunu çekene kadar karıştırıp pişirin yeterlice sosunu çektikten daha sonra makarnayı ocaktan alabilirsiniz.
  19. Tavuğunda altını kapatıp yemeklerimizi servis edebiliriz sunum size kalmış şimdiden deneyenlere afiyet olsun
    🤗
    .
Tavuk Dünyası Kekiklim (Yüzde Doksan Tıpkı Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst