Tavuk Şiş Eşliğinde Bulgur Pilavı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuk Şiş Eşliğinde Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

4 kişilik için;

  • ️500g tavuk göğsü
  • ️2 kırmızı tatlı biber
  • ️2 adet soğan
️Marinesi için;

  • Biraz yağ tuz ve kırmızı toz biberi
️Bulgur pilavı için;

  • ️1,5 su bardağı bulgur pilavı
  • ️3 su bardağı kaynamış su
  • ️2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ️1 doğranmış soğan
  • ️1 doğranmış kırmızı biber
  • ️1 domates️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️Biraz tuz
Tavuk Şiş Eşliğinde Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk göğsünü küpler halinde kesin. Kırmızı biberleri ve su anları küp halinde kesin.
  2. Tavukları bir kaseye koyun ve üzerine yağ, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  3. Şişlere sırasıyla tavuk ve zerzevatları dizin. Dizdikten daha sonra, ya da kızartın.
  4. Bir tencerede soğan ve biberleri kavurun, domatesleri ekleyin ve karıştırın.
  5. Şimdi 1 yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyin.
  6. Yıkanmış bulgur ile bir arada hepsini karıştırın. 3 bardak kaynamış su ile deglaze edin ve yaklaşık 12 dakika demlenmeye bırakın.
Tavuk Şiş Eşliğinde Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst