Tavuk Şiş (Mangal Tadında)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuk Şiş (Mangal Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet küçük kapya biber( yoksa 1 yemek kaşığı biber salçası)
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Pul biber, karabiber, köri, kajun baharatı,(1er çay kaşığı kullandım)
  • Tuz( soya sosu tuzlu olduğu için az kullanın)
  • Domates,biber, mantar
Tavuk Şiş (Mangal Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Lütfen marine müddetine uyun, yumuşacık kurumayan tavuklar için şart!! biber, soğan ve sarımsak rondoda çekilir.
  2. Üzerine baharatlar eklenir.
  3. Zeytinyağı, süt ,sirke ve soya sosu ek edilir.
  4. Kuşbaşı doğranan tavuklar eklenerek sosla harmanlanır.
  5. Üzeri streçlenerek en az 12 saat marine olmak üzere buzdolabına kaldırılır.
  6. Domates ,biber ve mantar ile bir arada şişlere dizilen tavuklar fırın tepsisine alınır.
  7. Izgara modunda 200 ° kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun
    ❤
    ????????.
Tavuk Şiş (Mangal Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst