Tavuk Tantuni

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller

  • 800 gram tavuk göğsü
  • 2 adet domates (isteyen koymayabilir)
  • Kimyon
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 3 tane soğan
  • Maydanoz
  • Sumak limon
Hamuru için;

  • 1 buçuk su bardağı süt(ılık)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Maya
  • Aldığı kadar un
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle etimizi küp küp doğrayıp tavada suyunu çekene kadar kavuruyoruz, ben su eklemedim kendi suyuyla kavruldu isteyen evvelinde haşlayabilir????
  2. Kavrulan etime domatesleri de ekleyip uygunca kavurduktan daha sonra baharatları da katıp pişirip altını kapatıyoruz.
  3. Lavaşları ben kendim konutta yaptım hazır da alabilirsiniz .
  4. Lavaşları için ılık sütü, maya, tuz karıştırıp aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde ettim .
  5. 2 saat dinlendirip ceviz büyüklüğünde bezeleri incecik açıp, yapışmayan granit tavada kahverengi gözenekler olduktan daha sonra gerili önlü çevirdim .
  6. Pişen lavaşları kurumasın diye poşete koydum.
  7. Servis vaktinde tavadaki yağdan fırça yardımı ile lavaşa sürüp, içine etimizden katıp ,soğan salatamızdan ekleyip ,dürüm yaptım. Afiyet olsun ????.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst