Tavuk Tantuni

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket göğüs eti (yaklaşık 400- 500 gram)
  • Zeytinyağı
  • Haşlamak için su ( 1.5 çay bardağı kadar)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Tandır yufka ekmeği (kayınvalideciğimin ellerinden)
  • İsteğe göre domates ,soğan
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk etimizi güzelce yıkayıp küp küp küçük küçük doğruyoruz.
  2. Tavamıza alıp su ekleyerek uygun sıcaklıkta haşlamaya bırakıyoruz.
  3. Haşlanıp suyunu çektikten daha sonra zeytinyağını ekleyip biraz kızarmaya bırakıyoruz.
  4. hemen sonrasında tuz, karabiber, pulbiber ve toz kırmızı biberimizi ek edip baharatlarla harmanlamaya bırakıyoruz.
  5. Tavuk tantunimiz piştikten daha sonra tandır ekmeğimizi yağına batırıp çabucak sonrasında tavuk tantuniyi ekleyip, üzerine isteğe bakılırsa domates, soğan ek edip güzelce sarıyoruz.
Tavuk tantunimiz hazır.Afiyet olsun. ????.

Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst