Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan Közlenmiş Patlıcanlı)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan Közlenmiş Patlıcanlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • Yarım paket tavuk göğsü
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı konserve domates (Susuz)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber kırmızı biber (Damak zevkinize nazaran)
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan Közlenmiş Patlıcanlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel bostan patlıcanlarımızı ikiye bölüp (Soymuyoruz hiç) 1 saat tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. sonrasındasında kuruladığımız patlıcanlarımızın üstüne çatalla delikler açıp, üstüne sıvı yağ sürüp, 180 derece fırında 30-40 dakika közlüyoruz (Yağlı sevmeyenler için şahane bir lezzet oluyor)
  3. ondan sonrasında soğan ve biberimizi rengi pembeleşinceye kadar kavurup üstüne küçük küçük doğradığımız tavuklarımızı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  4. daha sonra salça ve domates konservemizi ek edip pişiriyoruz. Ocaktan almaya yakın baharat ve tuzumuzu ekliyoruz.
  5. Közlenen patlıcanlarımızı fırından alıp çatalla içlerini çukurlar yapacak kadar eziyoruz ve tavuk harcımızı içine dolduruyoruz. 15 dakika fırında birlikte pişirip isterseniz üstüne yavaşça kaşar ekleyebilirsiniz ben ekledim. Afiyet olsun.
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan Közlenmiş Patlıcanlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst