Tavuklu Pilav (Farklı Bir Lezzet)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Pilav (Farklı Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but
  • 2 adet kanat tavuk eti
  • 2 su bardağı pirinç (yıkanıp süzülmüş baldo pirinç)
  • 1 adet soğan (küçük doğranmış)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş tercih etmeyen koymasın)
  • 1 yemek kaşığı kadar kuş üzümü (dolmalık fıstık da olur ancak ben yok diye koymadım)
  • 1 kesme şeker
  • Yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuklu Pilav (Farklı Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavukları karabiber ve tuz ile tatlandırarak 200 derece fırında 40 dk pişirelim.
  2. Pirinçleri ılık tuzlu suda ıslatalım. daha sonra uygunca yıkayalım ve süzgüde bekletelim.
  3. Pişen tavukları tavaya alıp salçaları ekleyelim ve biraz kavuralım.
  4. Üzerini geçecek kadar var ise tavuk yada et suyu, yoksa olağan su ekleyip kapağını kapatalım ve 35 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  5. Fırında pişirmeye ben tencereyle devam edeceğim için birebir tencerede devam ettim. Fırın kabı başka kullanacaksınız başka bir tava alıp pilava başlayalım.
  6. Soğanları ve daha sonra havucu fazlaca az zeytinyağı ile kavuralım. Sırayla pirinci, mercimek, sarımsak ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  7. Son olarak zerdeçal ve kesme şekeri ekleyelim. Tavukları pişirdiğimiz sudan 3 bardak alıp pirinçlere ekleyelim.
  8. Tavukları üzerine dizip kapağını kapatalım ve suyunu çekene kadar fırında pişmeye bırakalım.
  9. Pirinçler suyu çekince kapağını açıp kızarmasını sağlayalım. Ve yemeğimiz hazır.
  10. Üzerine ben fıstık koyamadığım için badem kavurup ekledim. Dereotu olur, maydanoz olur. Ne isterseniz kullanıp servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
Tavuklu Pilav (Farklı Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst