Tavuklu Tirit

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Tirit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuğun istediğiniz kısmı (Ben ızgara but kullandım)
  • Haşlanan tavuk suyu
  • 3-4 adet kuru yufka
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Tavuklu Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuklarımızı haşlıyoruz ki suyunu da kullanacağız.
  2. Tavuklarımızı haşladıktan daha sonra soğuduğunda didikleyip kenarda bekletiyoruz.
  3. Bu sırada yufkalarımızı rulo halinde sarıp iki parmak genişliğinde kesiyoruz.
  4. Çok sık olmayacak biçimde borcama diziyoruz.
  5. Üzerine tavuk suyumuzu sıcağa yakın ılık biçimde dizdiğimiz yufkaların üzerine döküyoruz.
  6. hemen sonrasında çırpılmış yoğurdumuzu yufkalarımızın üzerine gezdiriyoruz. Ve didiklenmiş tavuklarımızı da yoğurdun üzerine yayıyoruz.
  7. Tereyağınıda üzerine gezdirip servis ediyoruz. İşte bu kadar. Afiyet olsun
    ☘
    🍀
    . Fotoğraflarınızı bekliyorum, kolay gelsin
    😍
    🧚🏽‍♂️
    💕
    .
Tavuklu Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst