Tencerede Fevkalade Lezzette Sebzeli Köfte Tanımı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tencerede Fevkalade Lezzette Sebzeli Köfte Tanımı İçin Materyaller

️Köftesi için;

  • ️600 gram dana kıyma
  • ️5 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • ️1 adet yumurta
  • ️2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • ️3 küçük diş ezilmiş sarımsak
  • ️3 tutam kıyılmış maydanoz
  • ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️Göz sonucunca karabiber kimyon pul biber tuz kırmızı toz biber
️Kızartma zerzevatları için;

  • ️7 adet orta uzunluk patates
  • ️10 adet sivri biber
  • ️15 adet arpacık soğanı
  • ️1 adet iri uzunluk kapya biberi
  • ️2 adet iri uzunluk havuç
  • ️1 kavanoz bezelye konservesi
️Sosu için;

  • ️1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️1 tatlı kaşığı biber salçası
  • ️1 su bardağı domates rendesi (300 gram)
  • ️3 su bardağı sıcak su (660 ml)
  • ️Tuz
  • Karabiber
  • Acı pul biber
  • Kırmızı toz biber (İsteğe bağlı dağ kekiği)
Tencerede Harikulade Lezzette Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğan sarımsak ve maydanozu mutfak robotunda minikçe çekelim.
  2. Üzerine köfte için olan tüm malzemeyi ekleyip 4-5 dk hepsini yeterlice yoğuralım ve buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
  3. Gerisine etimizi parmak biçimde sıkıp, şekillendirip hazır edelim (Dileyen diğer formda şekillerdede yapabilir)
  4. Köfte ile birebir ebat ve formda olacak biçimde biberleri ve patatesi iri uzunca dilimleyelim.
  5. Havucu halka biçiminde doğrayalım. Arpacık soğanları soyup hazır edelim.
  6. Tavamıza az ölçüde yağ dökelim (1 çay bardağından az olsun, göz sonucu ekledim ben) sırası ile patatesi, biberleri, soğanı, havucu teker teker kızartalım ve köftemizide kızartıp, hepsini havlu peçete serili tabaklara çıkaralım ve hazırlığı bitirelim.
  7. Derin ve geniş bir tencere içine tereyağını eritelim. Üzerine püre çekilmiş domatesi ekleyip 1-2 dk kavuralım.
  8. daha sonra salçalarını ekleyelim birazcık onuda kavurup, kaynar suyunu ek edelim.
  9. Baharatlarını katalım karıştıralım. Kızarmış olan tüm zerzevatları sırayla katalım köfteyide ekleyip, karıştırıp, üzerine kapak örtelim kısık ateşten birazcık yüksekte 25 dk pişirelim.
  10. daha sonra bezelyemizi katıp karıştıralım ve yeniden kapak örtüp 20 dk daha pişirelim (Süreyi kendiniz ayarlayınız denetim ederek) tadını tuzunu yumuşaklığını denetim edip pişmiş olan yemeğimizi servis edebiliriz.
Not: Gündüz pişirip, akşama ısıtarakta servis edebilirsiniz. Bir gün öncesinden pişirip, buzdolabında saklayıp sonraki günü ocakta ısıtıp ta servis edebilirsiniz.

Tencerede Dayanılmaz Lezzette Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst