Tepsi Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı silme biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı silme domates salçası
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • Çeyrek maydanoz
  • Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber
Sos için:

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 bardak sıcak su
Üzeri için:

  • Biber
Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanı ve sarımsağı suyunu çıkarmadan rondodan geçirin biberleri de tıpkı biçimde geçirin ben minikler halinde doğradım nasıl isterseniz.
  2. Doğranmış zerzevatları kaba koyalım.
  3. Kıymayı ,maydanozu ve baharatları tüm materyalleri güzelce yoğuralım karıştıralım.
  4. Güveç kabına salça sürelim.
  5. kebabı güzelce koyup yayalım.
  6. üzerini streçleyıp bir kaç saat dinlendirip pişirdim ben siz dilerseniz çabucak pişirebilirsiniz.
  7. Üzerini kesip biber koyup sosunu da döküp pişirme kağıdını ıslatıp üzerine koyun.
  8. 200 derece fırında 45-50 dk pişirin.
  9. Üzerindeki kagıdı alın açık biçimde birkaç dk daha pişicek üzeri kızarana kadar pişmiş oluyor afiyet olsun????.
Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst