Teremyağlı Güveç Yemeği

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Teremyağlı Güveç Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı teremyağ
  • Tuz,karabiber,pul biber,kekik,nane,biberiye,kimyon
Teremyağlı Güveç Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Doğranmış etleri güvece koyup üzerine zeytinyağını döküp kapağı kapatılır.
  2. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  3. Pişen etlerin üzerine soğan ve kuyruk yağı eklenir biraz soteledikten salçalarda eklenir.
  4. Kavurduktan daha sonra doğranmış biberler,patates,kabak,patlıcan küp doğranmış biçimde ek edilir.
  5. En üste doğranmış domates sarımsak eklenir.
  6. Tuz ve baharatlarda eklendikten daha sonra isteğe nazaran soya sosu eklenir.
  7. En üste teremyağ kesimleri da koyulup su ölçüsü isteğe nazaran az yada üzerine çıkmayacak kadar koyulabilir.
  8. Güvecin kapağı kapatılır,kaynadıktan daha sonra kısık ateşte pişirilir.
Teremyağlı Güveç Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst