Türk Yazılımcılar Sanal Göz Ameliyatı Sistemi Geliştirdi!

Epiclife

Member
Göz içi lens ameliyatları ve lazer tedavisinde akla birinci gelen merkezlerden biri olan Veni Vidi Göz Göz Sıhhati Merkezi tarafınca geliştirilen; sanal gerçeklik ortamında, lazer göz ameliyatı deneyimi NO TOUCH VR sistemi halihazırda kullanıma hazır.

Artık ameliyat olmadan evvel sanal gerçeklikte ameliyat anını yaşayarak endişeleri azaltmak mümkün. Alanında bir birinci olan bu yenilikçi sistemin bilgilerinı işin uzmanlarına sorduk:

1. No Touch VR ile sanal ortamda göz lazer ameliyatı tecrübesi yardımıyla ameliyat korkusu yaşayanların endişeleri değerli ölçüde azalabilir mi? Kullanan birinci şahıslar nasıl reaksiyonlar verdi?


No Touch VR’ın asıl hedefi,
lazer ameliyatı olmak isteyen ancak lazerin korkutucu bir operasyon olduğunu düşünen hasta kümesine bu operasyonların konforlu ve kolay bir biçimde yapılabildiğini göstermektir.

No Touch VR’ı deneyimleyen kullanıcılar, operasyonun sahiden bu kadar kısa ve konforlu olduğuna şaşırdılar ve kullanıcıların birçok tecrübe daha sonrası korku ve tasalarının azaldığını söylemiş olduler.

2. Hastaların, diğer hastaların ameliyatlarını izleyerek tedirginliklerinin azalması mümkün olmuyor mu?



No Touch VR simülasyonu, izleyen kişinin hastanın yerine geçmesini sağlıyor. Hastanın lazer aygıtını gördüğü açıdan kullanıcılarında birebir tecrübesi yaşamasına imkan veriyor.

böyle operasyonun kısa müddetlerde ve sıradan bir biçimde tamamlandığını görüyorlar. Finalde hastaların üstünde bulunan tedirginlik ve telaş azalmış oluyor.

3. Hasta, VR’ı taktığında tam olarak neler görüyor?



Hastalarımız VR gözlüğü taktığında kendisini ameliyathanenin ortasında buluyor. 3 farklı açıdan tüm ameliyat süreçlerini deneyimleyebilme talihi oluyor.

4. Bu teknoloji yardımıyla her göz ameliyatı deneyimlenebiliyor mu, yoksa yalnızca kimi ameliyatlar için mi mümkün oluyor?


Hastalarımız şu an No Touch Laser operasyonunu deneyimleyebiliyorlar lakin proje kademesinde olan ve öteki ameliyatlarımızı da gösterebileceğimiz yeni çalışmalarımız sürüyor.

5. No Touch VR’ı deneyimlemek fiyatlı mi?



No Touch VR’ı deneyimlemek isteyen hastalarımızdan rastgele bir fiyat talep etmiyoruz, muayene olmadan da deneyimleyebilirler.

6. Ameliyatlar ortalama ne kadar sürüyor?


Operasyon her göz için ortalama 1-2 dakika ortası sürüyor, hastanın ameliyathaneye giriş çıkışı toplam 15 dakikayı geçmemektedir.

7. Türk mühendislerin imzasını taşıyan No Touch VR teknolojisinin vakit içinde dünyaya yayılacağını düşünüyor musunuz?


Öncelikle bu değişen teknolojinin öncüsü olmak gurur verici, No Touch VR’ın vakit içinde tüm dünyada tüm ameliyat süreçleri için uygulanabileceğini düşünüyoruz.

Peki siz NO TOUCH VR sistemini denemek ister misiniz?
#işbirliği
 
Üst