Windows 11’de Hiç Sevilmeyen Bir Özellik Kaldırıldı

Epiclife

Member
Microsoft’un en şimdiki işletim sistemi Windows 11’in önizleme sürümüne geçtiğimiz aylarda gelen ve kullanıcıların hayli da güzeline gitmeyen bir özellik kaldırılıyor. Microsoft, Windows 11’in Başlat menüsünde bir müddetdir önerilen web sitelerini gösteriyordu.

Test evresinde olan bu özellik Windows 11 kullanıcılarının epey güzeline gitmemişti. Kasım 2022’de 25247 önizleme sürümünde ortaya çıkan ve menü panelinin alt kısmında web sitelerini gösteren özellik, kullanıcıları fazlaca da memnun etmemiş gibi görünüyor. Microsoft’un Windows 11 Insider sistemine gelen geri bildirimler sonucunda 25272 önizleme sürümünde birtakım özellikler kaldırıldı, kimileri ise güncellendi.

Windows 11’de tek kaldırılan şey başlat menüsündeki internet sitesi önizlemeleri değil.


Windows 11’in son güncellemesindeki değişiklikleri detaylarıyla açıklayan Microsoft, Edge tarayıcısında kopyalanan bir metni aramak için yapılan önermeyi de kaldırdığını deklare etti. Bu özellik, Edge’de tıkladığınız metni açılan bir panelde arayabilmenizi sağlıyordu.

Yapılan değişikliklerle ilgili Microsoft’tan açıklama geldi.


Microsoft, yaptığı güncelleme hakkında şunları söylemiş oldu: “Bu iki tecrübe hakkında bize geri bildirimde bulunan tüm Insider’lara teşekkürler.

25272 önizleme sürümüyle beraber bakılırsav çubuğunun arama kutusunda oluşan görsel aksaklıklarla alakalı bir sorun başta olmak üzere kimi yanılgılar çözüldü.
 
Üst