Windows 7 ve 8 İçin Güncelleme Dayanağı Büsbütün Kesilecek

Epiclife

Member
Microsoft’un bir jenerasyonu büyüten Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemi, Ocak 2020’de Microsoft’un takviyesine veda etmişlerdi. İşletim sistemleri, o günden bu yana sırf güvenlik güncelleştirmeleri alıyordu.

Fakat önümüzdeki haftadan itibaren artık bu işletim sistemlerine büsbütün veda edeceğiz. Microsoft, 10 Ocak’tan itibaren Windows 7 ve 8’in güvenlik güncelleştirmelerini de sonlandıracak.

Windows 7 kullanıcılarının sayısı hâlâ milyonları aşkın:



Microsoft, Windows 7 dayanağını 2020 yılında keseceğini açıklamış olsa da kullanıcılar, efsaneleşen bu sistemi kullanmaya devam ettiler. O denli ki ekim ayında Lansweeper tarafınca yapılan bir ankette Windows 7, 8 yahut XP kullanan bilgisayar sayısı, Windows 11 kullananlardan daha fazlaydı.

Windows 7 kullanıcıları, aslında 2020 yılında güvenlik yenileştirmelerine de kısmen veda etmişti. Ancak Microsoft, fiyat karşılığında güvenlik yenileştirmesi yayınlamaya devam etmişti.

Peki, Windows 7 ve 8’in güvenlik güncelleştirmeleri kesilince ne olacak?

Windows 7 ve 8.1’in güvenlik güncelleştirmelerinin kesilmesi, kullanıcıları direkt etkileyebilir. Evet, işletim sistemlerini kullanmaya devam edebilirsiniz. Lakin birlikteinde büyük riskler barındırmaya başlayacaklar.

Güvenlik güncelleştirmelerinin gelmemesiyle birlikte işletim sisteminde keşfedilen yahut keşfedilecek mümkün kritik kusurların önüne geçilmeyecek. Bu kusur ve açıklar, makus maksatlı bireylerin bilgisayarlara kolay bir biçimde saldırmasına yol açacak.

Ayrıca makûs maksatlı bireylerin kullandıkları formüller her geçen gün evrilirken, Windows 7 ve 8.1’in buna karşılık bir karşılığı olmayacak. Yani fazlaca yakında bu işletim sistemleri, tıpkı XP üzere kolay bir biçimde yemlenebilen ve berbata kullanılabilen araçlara dönüşebilir.
 
Üst