Windows 98, 20 Yıl Sonra Bir Güncelleme Aldı

Epiclife

Member
Windows XP kadar efsane olmayan fakat Windows işletim sistemi için bir ihtilal niteliğinde olan Windows 98, 20 yıldan uzun bir müddetdir güncelleme almıyordu zira niye alsın? hiç bir yerde kullanılmıyordu. Değil mi?

Değil. Windows 98, uzay bakılırsavlerinde kullanılan ve yıllar evvel gönderilmiş araçlarda hâlâ kullanılıyor. Hatta Avrupa Uzay Ajansı’nın 19 yıl evvel Mars’ta su aramak için gönderilen robotu, 19 yıldan daha sonra Windows 98 işletim sistemi için yeni bir güncelleme aldı.

Windows 98 dünyada değil lakin uzayda yeni bir güncelleme aldı


Avrupa Uzay Ajansı, gelen Windows 98 güncellemesinin uzay aracının Mars’ı ve uydusu Phobos’u daha detaylı düzeylerde incelemesini sağlayacağını söylemiş oldu. Mars Express nazaranvi kapsamında Mars’a giden Mars Gelişmiş Yeraltı ve İyonosferik Sondaj (MARSIS) aygıtı, 40 metre uzunluğundaki antenini kullanarak gezegene düşük frekanslı radyo dalgaları gönderiyor.

Bu dalgaların birçok gezegenin yüzeyinden yansıyor, lakin değerli ölçüleri kabuktan geçiyor ve buz, toprak, kaya ve su dahil olmak üzere yüzeyin altındaki farklı husus katmanları içindeki sınırlarda yansıtılıyor.

Bilim insanları yansıyan sinyalleri inceleyerek Mars yüzeyinin altındaki yapıyı birkaç kilometre derinliğe kadar haritalayabilir ve kutuplardaki buzulların kalınlığı ve bileşimi ile volkanik ve tortul kaya katmanlarının özellikleri üzere özellikleri inceleyebilir.

Uzay ajansı, güncellemeyi alan donanımın özellikleriyle ilgili hayli fazla detaya girmedi, lakin aygıtta muhtemelen Pentium 90 işlemci bulunuyor, yani potansiyel olarak o uzay aracında Doom üzere klasik oyunları çalıştırabilirsiniz. Mars’ın sırlarını keşfetmenin yanı sıra doğal. Siz ne düşünüyorsunuz? Niyetlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.
 
Üst