Wok Tavada Soya Soslu Et Sote

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Wok Tavada Soya Soslu Et Sote Tanımı İçin Gereçler

  • 300 gram dana kuş başı (orta yağlı)
  • 3 büyük uzunluk soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 orta uzunluk kırmızı havuç
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 2 orta uzunluk biber
  • 2 küçük uzunluk patates
  • 12 orta uzunluk mantar
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
Et pişirme için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 ufak defne yaprağı
  • 3 bardak ılık su
Üzeri için:

  • Yarım su bardağı kaşar/tulum peyniri rendesi
Wok Tavada Soya Soslu Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Düdüklü tencereye 3 kaşık zeytinyağı koyup 300 gram etimizi atalım.
  2. Yüksek ateşte 3-4 dakika mühürleyelim.
  3. çabucak sonrasında 3 bardak su ve 2 ufak defne yaprağı ile 15 dakika kadar haşlayalım.
  4. Etlerimiz pişerken sebzelerimizi hazırlayalım.
  5. Soğanı ortadan ikiye kestikten daha sonra kalın yarım ay biçiminde doğrayalım.
  6. Sarımsakları yemeklik doğrayalım.
  7. Havuçlarımızı soyup ortadan ikiye keselim.
  8. Her bir parçayı dilimledikten daha sonra, dilimlerden ince şeritler keselim. (resimlerden bakabilirsiniz)
  9. Biberlerimize tıpkı biçimde ortadan ikiye keselim, daha sonra yine ikiye bölüp şeritler halinde dilimleyelim.
  10. Patateslerimizi küp küp keselim.
  11. Mantarlarımızı bütün biçimdeyken dilimleyelim.
  12. Wok tavamıza yağımızı koyup soğan ve sarımsakları kavuralım.
  13. Soğanların çabucak ölmesi için yarım çay kaşığı tuz atabilirsiniz.
  14. Uygunca kavrulmadan yavaşça yumuşamış biçimdeyken havuçlarımızı atalım.
  15. Biraz soteledikten daha sonra patatesleri bir iki çeşit çevirdikten daha sonra biberlerimizi atalım.
  16. Patatesler nişasta salacağından yavaşça yapışma olabilir bu biçimde bir durum olursa epeyce az sıcak su (yarım çay bardağı) ekleyelim.
  17. ondan sonrasında mantarlarımızı atıp soteleme sürecine devam edelim.
  18. Tüm gereçler kavrulduktan daha sonra etimizi ek edip 2-3 dakika karıştırarak sotelemeye devam edelim.
  19. çabucak sonrasında et suyumuzdan bir bardak ek edip soya sosumuzu ekleyelim.
  20. Tüm gereçlerin piştiğini denetim ettikten daha sonra kekik atalım, yemeğimiz servise hazır.
  21. Servis tabağına aldığımız et sotemizi, üzerini kaşar peyniri ile süsleyerek servis edelim.
Afiyet olsun.

Not: materyaller pişerken tavayı sallayarak yahut tahta kaşık yardımı ile devamlı karıştırmanız gereçlerin düzgün pişmesini sağlayacaktır. Soya sosu tuzlu olduğu için ayrıyeten tuz atmadım siz dilerseniz ekleyebilirsiniz.

Wok Tavada Soya Soslu Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst