Yaprak Arnavut Ciğeri

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Yaprak Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuzu ciğer
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı sıvı yağ (Patatesleri ve ciğeri kızartmak için)
  • 2 adet elma dilim patates
Sumak salatası;

  • 1/2 (yarım) kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 3 kısım maydanoz doğranmış
Üzerine

  • Tereyağ, kırmızı tozbiber
Yaprak Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ciğerin üstündeki zarı soyun. Çok keskin bıçak ile yaprak halinde dilimleyin. Yada kasabınıza istediğiniz biçimde doğratın.
  2. Unu bir poşetin içine biraz tuzla birlikte koyun ciğeri unun içine dökerek sallayın. Sallayarak fazla ununu alın.
  3. Patatesleri elma dilimi üzere doğrayıp sıvı yağda kızartalım.
  4. daha sonra fazla ununu almak için ciğeri eleyip her tarafı çıtır olana kadar yaklaşık 2 dakika kızartalım.
  5. Patateslerin üzerine alalım.
  6. Üzerine, karabiber, kekik ve kimyonu kızarttığımız ciğerlerin üzerine serpiştirelim karıştıralım.
  7. Kırmızı soğanı ince doğrayın, bir kasede sumak ve doğradığınız maydanoz ile karıştırın.
  8. Ciğer ve patatesleri geniş bir servis tabağına alın.
  9. Üzerine erittiğimiz tereyağ ve toz kırmızı biberi gezdirelim.
  10. Bir kesim salata koyup servis edelim.
  11. Şiddetle tavsiye ediyorum şahane oldu afiyet olsun.#arnavutciğeri #arnavutciğeri #yaprakciğer.
Yaprak Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst