Zerzevatı Bol Karışık Güveç

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Sebzesi Bol Karışık Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kemikli kuzu eti
  • 4 tane orta uzunluk patates
  • 4 tane orta uzunluk patlıcan
  • 2 tane kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 tane kırmızı domates (domates sosuda olabilir bir su bardağı)
  • 1 adet defne yaprağı
  • 5 su bardağı kaynar su
  • İsteyen kırmızı yahut yeşil biber ve arpacık kuru soğanda koyabilir (arzuya bağlı)
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı un yahut sevdiğiniz diğer baharatlar
Sebzesi Bol Karışık Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce etimizi soteleyip kaynar suyunu koyup haşlayalım. Etimiz güzelce yumuşasın öbür bir yerde.
  2. Patatesleri doğrayıp pişireceğimiz garanti koyalım.
  3. Bir tavaya da soğanları doğrayıp az bir yağda. Salçasını domatesi eyleyip kavuralım un ve. Baharatlarını ekleyelim.
  4. Haşladığımız etin iki bardak kadar suyundan alıp sosa ekleyip bir taşım kaynayınca sosu güveçte ki patatese ekleyip. Kapağını kapatalım.
  5. Patatesler yavaşça yumuşayana kadar patatesleri pişirelim.
  6. Bu ortada patlıcanları alacalı soyup parmak büyüklüğünde kesip yağda kızartalım.hafifçe pembeleşince alalım.
  7. Yumuşayan patateslere haşladığımız eti ve suyunu patlıcanı yahut öteki zerzevat koyucaksak hepsini defne yaprağını koyup.
  8. Fırına koyalım. 170 derece fırıda 20 dakika pişirelim üzeri düzgünce kızarınca ve sebzeler yumuşayınca fırıdan çıkaralım.
Güvecimiz hazır pilavın eşliğinde afiyet sıhhat olsun. ????????.

Sebzesi Bol Karışık Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst