Fırında Tavuk Baget

delihatun

Global Mod
Global Mod
Fırında Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler

  • 1- 1,5 kilo tavuk baget
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5-6 adet patates
Fırında Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sosu için uygun bir kapta yoğurt, zeytin yağı, sarımsak, toz biber, karabiber, kekik ve tuzu karıştırın.
  2. Tavuk bagetlerini yıkayın ve üzerlerine bıçak ile kesikler atın.
  3. bu biçimdece içi daha hoş pişecektir.
  4. Tavuk bagetlerin her yerine gelecek biçimde sosa bulayın ve tepsiye düzün.
  5. Artan sosun içine patatesleri atın ve karıştırın.
  6. Önceden ısıttığınız 220°c fırında üzeri ıslatıp serdiriniz yağlı kağıtla bir arada 45 dakika pişirin.
  7. hemen sonrasında yağlı kağıdı alıp 15-20 dk daha pişirin. (üzeri kızarana kadar).
Fırında Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst